Novost pri pregledu vida


Cenjene stranke obveščamo, da po novem nudimo dve vrsti storitev in sicer:mreznica

  1. Kontrolo dioptrije, ki zajema subjektivno in objektivno meritev ter je tako kot do sedaj vključena v ceno očal. Ukinjeno z 1.1.2020
  2. Razširjen pregled vida kjer poleg meritev dioptrije, opravimo še meritev globinskega vida, meritev očesnega pritiska, kontrolo sprednega očesnega segmenta ter preventivno kontrolo očesnega ozadja pri ozki zenici. Cena pregleda je 30€.

Za razliko od klasičnih metod kontrole očesnega ozadja,  z nanjovejšim aparatom lahko zaznamo tudi zelo drobne spremembe, ne samo na površini mrežnice ampak tudi v notranjosti. Vse meritve natančno evidentiramo ter primerjamo pri prihodnjem obisku. V primeru morebitnih abnormalnih najdb ugotovitvam priložimo fotografije ter stranko napotimo k specialistu. Temeljit pregled je priporočljiv še posebej po 40 letu, ter za osebe z visokim krvnim tlakom, diabetike, ter ljudi z družinsko anamnezo ki nakazuje morebitno desnost očesnih bolezni.

Največkrat do trajne izgube vida ali celo slepote pride ravno zaradi nerednih kontrol. V kolikor je pregled opravljen vsaj enkrat letno pa je prognoza za ohranitev vida bistveno boljša kot sicer.